Blog 1

Adverteren vs. sponsoren

Veel bedrijven zien sponsoring als money burners. Dit omdat zij een x-bedrag moeten neerleggen zonder duidelijk wordt hoeveel zij hier voor terug krijgen. Ook veel sponsoropties binnen sportclubs zijn achterhaalt, zo staan er gemiddeld ruim 300 reclameborden langs een sportveld, probeer dan nog maar eens op te vallen!

Zoals aangegeven ziet Cups 4 Clubs koffiebekers als een echte OOH-marketingtool.  Bij adverteren is de zogenoemde ROI of ROAS van een campagne erg belangrijk. 

De Return on investment (ROI) geeft de verhouding tussen opbrengsten en investeringen aan. De Return on Advertising Spend (ROAS) drukt specifiek de toename uit van het bedrijfsresultaat als gevolg van advertenties. Met andere woorden, wat levert het op en hoe succesvol is de campagne?